Senatul a adoptat legea care anulează peste 100 de taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv

Postat la 18 octombrie 2016 617 afişări

Senatul a adoptat legea care anulează peste 100 de taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care şi Liviu Dragnea, care duce la anularea a 102 taxe nefiscale, după ce, în cursul aceleiaşi după-amieze, propunerea a fost dezbătută în Comisia de buget şi a primit raport favorabil.

”Principala problemă pe care o au românii este numărul diabolic de mare de taxe pe care românii trebuie să le plătească. Multe taxe nu acoperă prin valoarea lor costurile, arată lipsa de încredere a statului în cetăţeni, intenţia de a-i umili. Astăzi, ghişeul este un loc al umilinţei. Românii mai au nevoie de un concediu pentru a-şi putea programa să plătească aceste taxe, inventate de-a lungul anului. Putem reduce o mare parte din birocraţie, prin eliminarea acestor taxe”, a declarat Liviu Dragnea, în timp ce îşi susţinea propunerea legislativă în plenul Senatului.

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a acuzat rapiditatea cu care a trecut propunerea legislativă prin Senat şi a cerut supunerea propunerii în dezbatere publică pentru un termen de 30 de zile.

”După 3 ani şi jumătate de guvernare Ponta, PSD a găsit soluţia pentru România. O soluţie liberală, scăderea taxelor. Problema PNL este că PSD, fiind un partid de stânga, nu a înţeles metoda de implementare a scăderii acestor taxe. (...) Vă propunem să lăsăm legea 30 de zile în dezbatere publică. Comisia să o dezbată serios, apoi să venim cu ea în plen”, a spus Atanasiu.

Propunerea lui Atanasiu a fost susţinută în plen şi de liderul senatorilor PNL, Ion Popa, în caz contrar el anunţând că senatorii liberali vor vota împotrivă. Propunerea de amânare a fost respinsă cu 24 de voturi pentru şi 83 împotrivă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.