Emily Watson şi Ben Kingsley, într-un film scris de un membru al grupului care îl apără pe călăul SI

Autor: Florin Badescu Postat la 16 martie 2015 46 afişări

Doi dintre cei mai apreciaţi actori britanici, Emily Watson şi Ben Kingsley, vor juca într-un film al cărui scenariu a fost scris de un oficial de prim rang din grupul Cage, organizaţia care îl apără pe Mohammed Emwazi, supranumit "John Jihadistul", presupusul călău al Statului Islamic (SI).

Această producţie cinematografică se va intitula "The Secret Evidence" şi va fi produsă cu un buget de 6 milioane de lire sterline (8,4 milioane de euro), informează dailymail.co.uk. J. Todd Harris, un producător de film premiat cu Globul de Aur, face parte din echipa de producţie a peliculei, în a cărei distribuţie se mai află şi actriţa Lily Collins.

Potrivit presei britanice, Emily Watson şi Ben Kingsley ar fi acceptat să joace în acest film cu mult timp înainte de apariţia controverselor din jurul organizaţiei Cage.

Filmul, sprijinit şi de organizaţia care militează pentru drepturi civile Liberty, ar fi fost scris de Cerie Bullivant, un bărbat care a fost în trecut suspectat de terorism şi este în prezent purtătorul de cuvânt al organizaţiei Cage.

Cerie Bullivant s-a aflat vreme de doi ani sub control judiciar înainte de a fi exonerat, iar filmul s-ar baza, potrivit presei britanice, pe propriile experienţe de viaţă.

Implicarea lui Cerie Bullivant în acest proiect cinematografic a devenit însă un fapt care îi stânjeneşte pe producătorii peliculei, după ce s-a aflat că Mohammed Emwazi este "John Jihadistul", renumitul călău al Statului Islamic. Luna trecută, organizaţia Cage a stârnit furia britanicilor după ce a luat apărarea lui Mohammed Emwazi, un britanic crescut la Londra, care s-a înrolat în organizaţia teroristă Stat Islamic şi a devenit călăul acesteia.

Organizaţia Cage l-a descris pe Emwazi ca pe un bărbat "frumos şi blând", care a adoptat filosofia islamului radical în urma unor abuzuri comise de MI5 - Agenţia britanică de contrainformaţii şi securitate internă.

Cerie Bullivant a descris cu acea ocazie, vreme de opt minute, felul în care a fost tratat de agenţii de securitate, sugerând că şi Emwazi a fost tratat "în circumstanţe foarte asemănătoare" şi că acţiunile MI5 au fost acelea care au determinat radicalizarea acestui criminal britanic.

Cerie Bullivant, fost asistent într-un spital de boli nervoase, a declarat într-un mesaj video înregistrat pentru organizaţia Cage că forţele britanice de securitate l-au hărţuit atât de mult pe Emwazi încât acesta "nu a mai avut altă opţiune şi poziţie socială în Marea Britanie".

El a sugerat, totodată, că o presupusă agresiune comisă asupra lui Emwazi de poliţie în anul 2010 ar putea fi asociată în mod direct cu decapitările ulterioare comise de "John Jihadistul".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EMILY WATSON,
BEN KINGSLEY,
JOHN JIHADISTUL
/actualitate/emily-watson-si-ben-kingsley-intr-un-film-scris-de-un-membru-al-grupului-care-il-apara-pe-calaul-si-13994681
13994681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.