Emil Boc de 1 Mai: "Nu avem vreme de gratar. Avem mai multe de lucru"

Postat la 30 aprilie 2011 15 afişări

La Guvern "nu avem weekend", iar de 1 mai nu e timp de mers la gratar, pentru ca "avem mai multe de lucru", a declarat premierul Emil Boc.

"Am si Ministerul Muncii pe cap, am de citit mai multe acte decat pana acum. Si daca o sa pot planta in zilele acestea, poate nu de 1 mai, sambata, cativa pomi mi-ar face placere, ca asa se intampla de fiecare data primavara. Este bine ca orice roman sa planteze un pom macar", a spus Boc, dupa intalnirea de vineri cu inspectorii-sefi de la inspectoratele teritoriale de munca.

El a spus ca scopul intalnirii cu inspectorii a fost sa puna la punct un plan de control mixt pentru combaterea evaziunii fiscale prin munca la negru. A fost aprobat un plan comun de actiune intre Inspectia Muncii, Politia Romana, Garda Financiara si Jandarmerie, care prevede ca echipe mixte de control sa mearga in toata tara ca sa controleze firmele, spre a-i prinde pe cei care si dupa intrarea in vigoare a Codului muncii si a Legii zilierilor, la 2 mai, folosesc munca la negru.

"Acolo unde sunt mai multi ochi pe de-o parte se vede mai bine, pe de alta parte nu se pot ascunde, nu se pot musamaliza, cum se spune pe romaneste, lucrurile care se descopera. Daca merge doar o institutie a statului, sunt mai mari sanse sa se musamalizeze ceva acolo, daca sunt insa 3 sau 4 autoritati impreuna, cu siguranta controlul va avea eficienta", a afirmat Emil Boc.

Seful Guvernului a comentat si planul de restructurare a celor 18 companii cu mari datorii, despre care sindicatele estimeaza ca risca sa aduca in somaj 30.000 de oameni. "Nu pornim de la un numar de oameni care trebuie sa fie disponibilizati. Nu acesta este obiectivul reformei, reforma este sa avem atatia oameni cat este necesar in fiecare regie, fiecare companie de stat", a raspuns premierul. "N-am pornit nici la un numar fix de persoane care in sectorul bugetar trebuiau sa fie restructurate. Analizele de cost-beneficiu si standardele aplicate ne vor spune exact cati oameni trebuie sa fie in fiecare companie de stat sau regie autonoma."

"Companiile de stat care desfasoara activitate economica trebuie sa faca performanta, ca de aceea sunt societati comerciale si nu sunt societati de caritate, sau de altfel", a adaugat Boc.

Planul de restructurare va fi aprobat pana la sfarsitul lunii iulie pentru toate companiile care se afla in subordinea statului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/emil-boc-de-1-mai-nu-avem-vreme-de-gratar-avem-mai-multe-de-lucru-8209326
8209326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.