Elveţienii au protestat în stradă faţă de restricţiile anti-Covid

Autor: Daniel Contescu Postat la 24 septembrie 2021 22 afişări

Elveţienii au protestat în stradă faţă de restricţiile anti-Covid

Un protest neautorizat faţă de restricţiile anti-COVID-19 a avut loc joi seară, la Berna, capitala Elveţiei. Peste o mie de oameni au ieşit în stradă şi au avut loc altercaţii între poliţişti şi participanţi.

„Au avut loc altercaţii în cursul marşului. Au fost aprinse dispozitive pirotehnice şi au fost aruncate obiecte în direcţia forţelor de intervenţie. A trebuit să folosim gloanţe de cauciuc”, a indicat într-un mesaj pe Twitter poliţia cantonală din Berna.

Nu este prima rezoltă socială împotriva măsurilor anti-pandemie. Săptămâna trecută, tot la Berna, mai mulţi manifestanţi au încercat să treacă peste gardul instalat pentru a proteja Palatul Federal, sediul guvernului şi parlamentului. Poliţia a folosit un tun cu apă, gloanţe de cauciuc şi gaze iritante.

În timpul marşului, protestatarii au scandat „Libertate!”. „Toţi împreună pentru libertate!” s-a putut citi pe o pancartă, în timp ce multe persoane au fluturat drapelul elveţian.

Recent, Elveţia a înăsprit măsurile împotriva COVID-19, extinzând, începând cu 13 septembrie, obligaţia certificatului sanitar pentru a intra într-un restaurant sau într-un bar, dar şi pentru a vedea o expoziţie, un film sau un eveniment sportiv în interior.

Certificatul poate fi obţinut fie prin dovada vaccinării sau imunizării, fie printr-un test PCR sau antigen negativ.

Potrivit datelor raportate de Oficiul federal al Sănătăţii, numai 54,38% din populaţia eligibilă este complet vaccinată, mult mai puţin decât în alte ţări europene. Aproximativ 10.600 de persoane au murit de COVID-19 în Elveţia, o ţară cu circa 8,6 milioane de locuitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elveţia,
restricţii,
protest

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.