Elon Musk spune că nu ai nevoie de o diplomă pentru a lucra la Tesla. Care este calitatea secretă pe care o caută el la noii angajaţi

Autor: Ioana Matei Postat la 27 decembrie 2019 9149 afişări

Elon Musk spune că nu ai nevoie de o diplomă pentru a lucra la Tesla. Care este calitatea secretă pe care o caută el la noii angajaţi

Nu ai nevoie de o diplomă de licenţă ca să lucrezi pentru Elon Musk, a spus într-o postare pe Tweeter CEO-ul Tesla. El a mai făcut de altfel o astfel de declaraţie în presa internaţională, în urmă cu câţiva ani.

Într-un interviu pentru publicaţia germană Auto Bild, acordat în 2014, el a declarat: „Nu este nevoie să ai o diplomă de licenţă; nici măcar una de liceu”. „Dacă cineva a absolvit o universitate foarte bună, acel lucru poate fi un indicator al faptului că este capabil să facă lucruri măreţe, dar acest lucru nu este neapărat o certitudine. Dacă te uiţi la oameni precum Bill Gates, Larry Ellison sau Steve Jobs, vezi că ei nu au absolvit facultatea, dar dacă ai avea ocazia să îi angajezi, desigur că acesta ar fi o idee bună.”

Mai degrabă decât diploma de la universitate, Musk spune că este  atent la „dovada unei abilităţi excepţionale” la un angajat. „Dacă există dovada unor realizări excepţionale, este foarte posibil ca acestea să continue în viitor”, a spus Musk. Atunci când îşi intervievează angajaţii, Musk le cere acestora să îi ofere un sumar al carierei lor şi să descrie modul în care au rezolvat câteva dintre cele mai dificile probleme cu care s-au confruntat. Pentru a se asigura că intervievaţii nu îşi asumă meritul asupra muncii altcuiva, Musk solicită răspunsuri detaliate asupra problemelor descrise. Dacă un intervievat nu a fost responsabil de rezolvarea problemelor respective, persoana nu va cunoaşte răspunsurile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
diploma,
nevoie,
angajati,
tesla,
calitate,
cautare,
probleme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.