Elon Musk ia în vizor Facebook-ul după asediul asupra clădirii Capitoliului: Protestele sunt rezultatul unui „efect de domino” generat de crearea reţelei de socializare

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 ianuarie 2021 155 afişări

Elon Musk ia în vizor Facebook-ul după asediul asupra clădirii Capitoliului: Protestele sunt rezultatul unui „efect de domino” generat de crearea reţelei de socializare

Elon Musk a încercat să pună violenţele din clădirea Capitoliului SUA pe seama creării reţelei de socializare Facebook, transmite Business Insider.

Congresul Statelor Unite s-a întrunit miercuri pentru a certifica rezultatul alegerilor prezidenţiale. Alimentaţi de retorica violentă a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, protestatarii din capitală au reuşit să intre cu forţa în Capitoliu. Până acum au fost confirmate patru decese.

La scurt timp după evenimente, Musk a postat o fotografie care asocia răzmeriţa cu platforma condusă de Mark Zuckerberg. Mai exact, imaginea prezenta mai multe piese de domino, una dintre ele fiind gravată cu inscripţia „un website prin care poţi evalua femeile din campus”, trimitere la crearea Facebook de către studenţii Universităţii Harvard.

Pe cea mai mare piesă se putea citi mesajul „Capitoliul pare să fie sub controlul unui bărbat cu un coif de viking”, text care face referire la poza de mai jos:

Şeful companiei Tesla a criticat în mod constant reţeaua de socializare în ultimii ani. În februarie 2020, le-a transmis oamenilor să îşi şteargă conturile de Facebook, descriind platforma ca fiind „jalnică”.

Musk, spre deosebire de alţi lideri din mediul de business american, nu a condamnat direct protestele şi nu a criticat actele de violenţă. CEO-ul Google Sundar Pichai a numit evenimentele o „antiteză a democraţiei”, iar CEO-ul Apple Tim Cook a declarat că „cei responsabili de revolte trebuie traşi la răspundere”.

Facebook a şters videoclipul în care preşedintele Trump a semnalat fraudarea alegerilor întrucât nu a oferit niciun argument valid care să-i susţină acuzaţiile. Mai mult, platforma i-a interzis preşedintelui să posteze timp de 24 de ore.

Însă înainte de a lua decizia, Facebook le-a interzis angajaţilor să comenteze la postările privind discuţiile din cadrul boardului de conducere. Ulterior, angajaţii au criticat platforma pentru lipsa de viteză şi agresivitate în ceea ce priveşte situaţia din Washington DC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facebook,
elon musk,
mark zuckerberg,
proteste,
efect

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.