Elon Musk, cel care a cofondat compania din spatele ChatGPT, avertizează că inteligenţa artificială nereglementată poate reprezenta un mare pericol pentru umanitate

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 18 februarie 2023 212 afişări

Elon Musk, cel care a cofondat compania din spatele ChatGPT, avertizează că inteligenţa artificială nereglementată poate reprezenta un mare pericol pentru umanitate

Miliardarul Elon Musk a avertizat că inteligenţa artificială necontrolată reprezintă o ameninţare pentru societate, potrivit Business Insider.

Miercuri, Musk, unul dintre cofondatorii OpenAI, compania care a creat instrumentul ChatGPT, a declarat în timpul World Government Summit din Dubai, Emiratele Arabe Unite, că inteligenţa artificială reprezintă „unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei noastre", a relatat CNBC.

ChatGPT, un chatbot AI viral, a stârnit un discurs aprins despre viitorul AI şi despre modul în care tehnologia va avea un impact asupra oamenilor. 

„Tehnologia în sine este atât pozitivă, cât şi negativă, în ea regăsindu-se potenţialul de a construi, cât şi a distruge", a spus Musk despre inteligenţa artificială.

„Inteligenţa artificială este, de ceva vreme, destul de avansată. Doar că, până recent, nu dispunea de o interfaţă care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor", a adăugat el.

Legiuitorii şi liderii din industria tehnologică au discutat frecvent despre importanţa reglementării AI ca mijloc de a limita discriminarea şi de a împiedica luarea unor decizii eronate, a relatat anterior Insider.

Chiar şi directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat că în tehnologia AI rezidă potenţialul naşterii unei catastrofe uriaşe.

În calitate de fondator al Neuralink şi de CEO al Tesla, ambele utilizând inteligenţa artificială, Musk a vorbit anterior despre potenţialul acesteia.

„Până când oamenii nu vor fi martori unor crime realizate de inteligenţa artificială, nu vor înţelege cu adevărat riscul la care ne supunem, deoarece subiectul pare unul fantezist", a declarat Musk la reuniunea de vară a Asociaţiei Naţionale a Guvernatorilor din 2017, potrivit Futurism.

În 2018, la SXSW, el a declarat că inteligenţa artificială are potenţialul de a fi mai periculoasă decât armele nucleare. În 2020, multimiliardarul a spus că se teme de proiectul DeepMind, deţinut de Google, şi a insinuat că inteligenţa artificială ar putea cuceri lumea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.