Elizabeth Taylor, emblema Hollywood-ului, a incetat din viata

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 23 martie 2011 50 afişări

Elizabeth Taylor, una dintre cele mai mari vedete de film de la Hollywood, a decedat astazi din cauza problemelor cardiace.

La 79 de ani, castigatoarea mai multor Oscaruri a incetat astazi din viata. In ultimii ani, starea de sanatate a faimoasei actrite cunoscute pentru filme precum National Velvet, Cleopatra sau Who's Afraid of Virginia Woolf? a fost destul de precara, scrie BBC News.

A intrat in lumina reflectoarelor la vasta de numai 12 ani, iar momentul de glorie al carierei lui Elizabeth Taylor a fost perioada anilor '50 si '60, fiind nominalizata de patru ori la rand la Oscar, intre 1958 si 1961.

A castigat Oscarul pentru Butterfield 8, iar sase ani mai tarziu, in 1967, a castigat si cu rolul din Who's Afraid of Virginia Woolf?, unul dintre cele 12 filme facute alaturi de Richard Burton, unul dintre cei sapte soti pe care i-a avut.

L-a cunoscut in 1963, pe platourile de filmare pentru Cleopatra, unul dintre cele mai scumpe filme din istorie. Inainte sa se casatoreasca cu el, in 1964, mai fusese casatorita cu Conrad Hilton, Michael Wilding, Michael Todd si Eddie Fisher.

Elizabeth Taylor a avut probleme de sanatate de foarte multa vreme, inca de cand filma pentru National Velvet. In 1961 a fost chiar la un pas de moarte din cauza unei forme rare si foarte grave de pneumonie.

In anii '90 a suferit doua operatii la sold, in 1997 a fost operata pe creier, iar in 2004 Taylor a fost diagnosticata cu probleme cardiace.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Elizabeth Taylor,
Hollywood,
deces
/actualitate/elizabeth-taylor-emblema-hollywood-ului-a-incetat-din-viata-8089938
8089938
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.