Elevii români au câştigat 15 medalii la Olimpiadele Internaţionale

Postat la 20 august 2016 46 afişări

Elevii români au câştigat 15 medalii la Olimpiadele Internaţionale

Elevii români care au făcut parte din loturile olimpice de Informatică, Matematică şi Fizică se întorc de la Olimpiadele Internaţionale de anul acesta cu 15 medalii: două de aur, 11 de argint şi două de bronz.

La ediţia din 2016 a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, care s-a desfăşurat în Kazan (Federaţia Rusă) în intervalul 12-18 august, elevii români au obţinut patru medalii: trei de argint şi una de bronz. Costin Andrei Oncescu, Andrei Costin Constantinescu şi Andrei Popa au câştigat medalii de argint, iar Radu Muntean a obţinut o medalie de bronz.

La cea de-a 57-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, care a avut loc în perioada 6-16 iulie în Hong Kong, lotul olimpic de Matematică al României a obţinut cinci medalii de argint şi una de bronz.

Medaliile de argint au fost câştigate de Teodor Andrei Andronache, Ciprian-Mircea Bonciocat, Ovidiu Neculai Avădănei, Alexandru Pascadi şi de Ioan Laurenţiu Ploscaru, iar cea de bronz a fost obţinută de Tudor Plopeanu.

În ceea ce priveşte cea de-a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, care s-a desfăşurat la Zürich (Elveţia) în intervalul 11-17 iulie, elevii din lotul olimpic de Fizică s-au întors acasă cu două medalii de aur şi trei de argint.

Dan Ştefan Eniceicu şi Răzvan Octavian Radu au reuşit performanţa să câştige medalii de aur, iar Robert-Iulian Răveanu, Tudor Costel Creţu şi Andrei Cătălin Răduc au obţinut medalii de argint.

„Aceste rezultate nu sunt nici episodice şi nici întâmplătoare, ci sunt expresia eforturilor comunităţii copiilor care vor şi pot să se pregătească la un nivel peste medie, sub îndrumarea profesorilor valoroşi. Cei 15 medaliaţi sunt exponenţii acestei comunităţi, care reuşeşte încă să aibă rezultate excepţionale, într-un sistem ale cărui rezultate generale sunt din ce în ce mai slabe. Noi îi felicităm pe elevi şi pe profesori pentru rezultatele foarte bune şi îi asigurăm că vom continua să îi sprijinim!”, a declarat Tudor Vlad, Preşedintele Fundaţia eMAG pentru Educaţie.

„Credem că tinerii cu potenţial ridicat de astăzi sunt liderii de mâine, modele de care România are nevoie. Vom continua să îi susţinem, pentru că noi, toţi, avem nevoie nu doar de lideri bine pregătiţi, dar şi de modele inspiraţionale, care pot să contribuie la dezvoltarea unei societăţi competitive, bazată pe valori şi principii legate de muncă, determinare şi urmărirea performanţei”, a declarat şi Ionuţ Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.

Hai la Olimpiadă! este un program iniţiat de Fundaţia eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care doresc să se pregătească şi să facă performanţă la Informatică, Matematică şi Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanţă şi cele mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcţionează paisprezece centre de performanţă Hai la Olimpiadă!, în şapte judeţe din ţară. În anul şcolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din Bucureşti, Constanţa, Buzău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Timişoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.