SUA îşi mută armele nucleare din Turcia în România

Postat la 19 august 2016 154 afişări

SUA îşi mută armele nucleare din Turcia în România

SUA a început să-şi transfere armele nucleare staţionate în Turcia către România, din cauza deteriorării relaţiilor dintre SUA şi Turcia, potrivit unei surse citate de EurActiv.com

Potrivit surselor, nu este uşor să transferi asemenea armament. "Nu este uşor să transferăm peste 20 de focoase nucleare", a declarat o sursă.

În jur de 50 de focoase nucleare au fost staţionate în Turcia de la începutul Războiului Rece, potrivit unui raport al Simson Center.

Se pare că americanii nu mai au încredere în turci pentru a le păstra armele în siguranţă aşa că au decis să le mute la baza Deveselu din România. Stationarea unor astfel de arme sigur va tensiona şi mai mult situaţia şi ar putea duce la un război, potrivit EurActiv. Publicaţia compară această nouă situaţia cu cea din timpul Războiului Rece când Rusia deţinea arme nucleare în Cuba.

Ministerul de Externe al României neagă în schimb orice informaţie cum că Statele Unite îşi aduc armele nucleare pe teritoriul ţării noastre.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.