Elevii din Ciugud învaţă cum să „ronţăie” smart

Autor: Laura Buciu Postat la 14 aprilie 2022 91 afişări

Elevii din Ciugud, judeţul Alba, învaţă cum să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, în cadrul programului „Ronţăie smart! Mănâncă sănătos!”. Ei primesc caserole cu nuci, fructe şi legume.

Elevii din Ciugud învaţă cum să „ronţăie” smart

Elevii din Ciugud învaţă cum să aibă un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Cursurile fac parte din Programul „Ronţăie smart! Mănâncă sănătos!”, o iniţiativă implementată de administraţia locală împreună cu un procesator de nucă cu sediul în Ciugud.

Acesta este primul program public din România, care promovează alimentaţia sănătoasă şi consumul de nuci, fructe şi legume în rândul elevilor din mediul rural.

Copiii au aflat regulile unui stil de viaţă sănătos de la sportivii şi antrenorul Clubului „Revolution Academy” Alba. Eduardo Cetean, în vârstă de 13 ani, multiplu campion naţional şi vicecampion european la Taekwondo, le-a explicat elevilor ce înseamnă stilul de viaţă al unui sportiv de performanţă, ce alimentaţie alege şi cum îmbină şcoala cu antrenamentele. Eduardo este component al lotului naţional şi practică de 5 ani acest sport în cadrul clubului din Alba. Colegul său mai mare, Paul Tolas, luptător profesionist la categoria 61 de kilograme, multiplu medaliat naţional şi medaliat la Campionatul Mondial World Kickboxing Federation, le-a vorbit copiilor şi din perspectiva sportivului, care după ani de muncă, a ajuns instructor. Sportivii au fost însoţiţi de către Alin Moldovan, antrenor de Taekwondo Wt 2 Dan şi antrenor Kickboxing 1 Dan, care conduce Clubul „Revolution Academy” Alba. Alin practică artele marţiale de peste 20 de ani, iar de peste 5 ani este antrenor pentru adulţi, tineri şi copii.

În cadrul acţiunii, elevii au avut parte şi de un concurs interactiv pe teme de alimentaţie şi sport, iar la final au primit caserole cu nuci şi batoane naturale din miez de nucă şi fructe.

În anul 2021, Primăria Ciugud a lansat Programul „Ronţăie smart! Mănâncă sănătos!”, primul program public din România care promovează alimentaţia sănătoasă şi consumul de nuci în rândul elevilor din mediul rural. Elevii primesc la anumite intervale de timp caserole cu nuci proaspete, culese din livezile româneşti. În paralel cei mici au învăţaţ cum să aibă o alimentaţie sănătoasă, ce alimente le oferă energie şi cum să înlocuiască obişnuitele chipsuri sau produse fast-food cu nuci, fructe şi legume proaspete.

În program sunt implicaţi medici pediatri, nutriţionişti şi sportivi, care participă la întâlniri cu elevii pentru a le explica principiile alimentaţiei sănătoase şi ale stilului de viaţă sănătos. Programul „Ronţăie smart! Mănâncă sănătos!” este implementat de Primăria Ciugud, Şcoala Gimnazială Ciugud şi compania Transilvania Nuts.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elev,
ciugud,
alimentaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.