Elev umilit de învăţător în faţa clasei: “Uitaţi cât de urât e acest copil”

Postat la 21 februarie 2019 166 afişări

Un elev de la o şcoală primară din Foligno, provincia italiană Perugia, a fost umilit într-un mod crunt chiar de învăţătorul său doar pentru că era de culoare.

Elev umilit de învăţător în faţa clasei: “Uitaţi cât de urât e acest copil”

“Uitaţi cât de urât e acest copil negru! Copii, nu-i aşa că este chiar foarte urât?”, sunt cuvintele pe care învăţătorul le-ar fi spus în timpul unei ore de curs, cerându-i apoi elevului să întoarcă spatele la clasă ca să nu-l mai vadă, informează La Repubblica.

 

Incidentul s-a petrecut în şcoala primară din Monte Corvino, cartier din Foligno, în urmă cu câteva zile, iar elevul a povestit totul acasă.

 

Băiatul le-a spus părinţilor că învăţătorul a desenat pe fereastră un semn cu degetul şi i-a cerut să se întoarcă cu spatele la colegii săi şi să privească doar acel semn de pe fereastră.

 

Povestea a fost confirmată şi de directorul instituţiei şcolare. “Am informat Inspectoratul şcolar pentru că este vorba despre un incident foarte grav”, a declarat directorul.

 

Explicaţia halucinantă a învăţătorului

Confruntat de părinţii copilului şi de şefii săi, cadrul didactic a declarat că, de fapt, a fost vorba despre un experiment şcolar.

 

Învăţătorul a susţinut că a vrut să le arate copiilor cât de nedrept este un comportament rasist.

 

Autorităţile au declanşat o anchetă, dar, pentru moment, învăţătorul îşi continua activitatea în mod normal, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copil,
elev,
umilire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.