Elena Udrea solicită instanţei supreme permisiunea de a merge la Parlament, unde se va vota o nouă cerere de arestare. Udrea: Precizez, nu am contestat măsura arestării la domiciliu

Autor: Otilia Ciocan Postat la 20 februarie 2015 99 afişări

Elena Udrea a solicitat instanţei supreme să îi permită să îşi părăsească domiciliul pentru a merge la Parlament să se adreseze plenului Camerei Deputaţilor, care va vota o nouă cerere a procurorilor DNA de arestare a deputatei pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

Solicitarea Elenei Udrea, care este de marţi arestată la domiciliu, urmează să fie analizată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sâmbătă dimineaţă.

"Este o cerere adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Secţia penală a Înaltei Curţi, prin care doamna Udrea solicită să i se încuviinţeze deplasarea la Parlament pentru ziua de luni", a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea.

Udrea: Nu am contestat măsura arestării la domiciliu, am cerut să mi se permită să merg la Parlament

Elena Udrea a precizat, vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu a contestat măsura arestării la domiciliu, iar avocaţii au solicitat judecătorului de la ICCJ să îi permită să meargă luni la Parlament.

"Precizez, pentru că văd că se face confuzie. Nu am contestat măsura arestării la domiciliu. Avocaţii au solicitat judecatorului de drepturi şi libertăţi de la ICCJ să îmi permită să merg, luni, la Parlament. Iar cererea se va judeca mâine, înţeleg", a precizat Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea a fost în arest din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatei la arestarea preventivă, a decis marţi ca aceasta să fie cercetată în arest la domiciliu. Arestul la domiciliu a fost dispus pentru perioada 17 februarie - 17 martie inclusiv, pentru fapta de trafic de influenţă, în legătură cu denunţul lui Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute".

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul Microsoft, cât şi în dosarul Gala Bute.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDREA,
DOMICILIU,
PARLAMENT
/actualitate/elena-udrea-solicita-instantei-supreme-permisiunea-de-a-merge-la-parlament-unde-se-va-vota-o-noua-cerere-de-arestare-udrea-precizez-nu-am-contestat-masura-arestarii-la-domiciliu-13862370
13862370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.