Electrica, prin vecini

Postat la 12 aprilie 2006 2 afişări

Aflata ea insasi in curs de privatizare, compania Electrica intentioneaza sa se extinda in strainatate, prin cumpararea unor societati energetice scoase la privatizare in Turcia sau Serbia.

Aflata ea insasi in curs de privatizare, compania Electrica intentioneaza sa se extinda in strainatate, prin cumpararea unor societati energetice scoase la privatizare in Turcia sau Serbia. Pana acum, Electrica a vandut companiei italiene Enel pachetele majoritare ale filialelor Banat si Dobrogea, iar in perioada urmatoare va intra in negocierile finale cu firmele care vor prelua filialele Oltenia si Moldova. 

Pentru Electrica Oltenia, cumparatorul este CEZ din Cehia, compania cu cea mai agresiva politica de extindere regionala pe piata energetica, proaspata proprietara a unor filiale de distributie a electricitatii din Bulgaria. CEZ ar fi pregatita sa plateasca pana la 200 de milioane de euro pentru compania romaneasca. Pentru Electrica Moldova, cumparatorul este grupul german E.ON, acelasi care, prin divizia sa de gaze Ruhrgas, a preluat pachetul majoritar al Distrigaz Nord, societate a carei retea acopera o parte din judetele deservite de Electrica Moldova. 

In fine, in perspectiva - 2005 - se afla si privatizarea filialei Muntenia Sud a Electrica, de care sunt interesate aceleasi companii - CEZ, E.ON si Enel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/electrica-prin-vecini-2510948
2510948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.