Ed Miliband ar urma să demisioneze de la şefia Partidului Laburist

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 08 mai 2015 34 afişări

Liderul Partidului Laburist Ed Miliband ar urma să demisioneze din această funcţie în urma rezultatelor "dezamăgitoare" obţinute de formaţiune în alegerile generale de joi, scrie presa britanică vineri citând surse.

Laburiştii au pierdut numeroase mandate în favoarea SNP, iar potrivit proiecţiilor BBC conservatorii se îndreaptă către obţinerea unei majorităţi în Camera Comunelor (Camera inferioară a Parlamentului britanic).

Potrivit corespondentului politic al BBC, care citează două surse, Miliband urmează să-şi anunţe demisia.

Corespondentul politic al ziarului The Guardian citează, de asemenea, confirmări în acest sens.

Însă Biroul lui Miliband, citat de BBC, a declarat că este o "speculaţie" să se spună că acesta va demisiona.

Fostul ministru laburist Jack Straw, întrebat de postul Sky News dacă liderul laburist ar trebui să demisioneze, a răspuns că "Miliband este cel care îşi va hotărî viitorul politic".

Ed Miliband, reales în circumscripţia în care a candidat, a recunoscut vineri că noaptea de joi spre vineri, după alegeri, a fost "foarte dezamăgitoare" pentru laburişti.

"Rezultatele sosesc în continuare, dar a fost clar o noapte foarte dezamăgitoare şi dificilă" pentru Partidul Laburist, a declarat Miliband, ales şef al partidului în 2010.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
MILIBAND,
/actualitate/ed-miliband-ar-urma-sa-demisioneze-de-la-sefia-partidului-laburist-14228845
14228845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.