Economia Spaniei ar putea înregistra primii doi ani consecutivi de contracţie începând din anii '50

Postat la 30 ianuarie 2013 12 afişări

Recesiunea Spaniei s-a agravat în trimestrul al patrulea mai puternic decât anticipau analiştii, cu o scădere de 0,7% faţă de trimestrul anterior, iar bancherii se aşteaptă ca economia să înregistreze un al doilea an consecutiv de contracţie în 2013, pentru prima dată începând din anii '50.

"Ne aşteptăm ca Spania să înregistreze doi ani consecutivi de declin al PIB pentru prima dată începând din anii '50", avertizează banca elveţiană UBS, citată de cotidianul The Guardian.

PIB a scăzut cu 0,7% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu precedentele trei luni, când declinul a fost de 0,3%, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică de la Madrid, potrivit Bloomberg. Contracţia a depăşit prognoza unui declin de 0,6% anunţată săptămâna trecută de Banca Spaniei. Faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, PIB a scăzut cu 1,8% în trimestrul al patrulea şi cu 1,37% pe ansamblul întregului an.

Comisia Europeană a semnalat săptămâna aceasta că ar putea recomanda relaxarea obiectivelor de deficit bugetar ale Spaniei, pentru a patra oară în decurs de un an, întrucât şomajul înregistrat de a patra mare economie a zonei euro a atins un nivel record de 26% la finalul anului trecut.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Economie,
Spaniei,
contracţie
/actualitate/economia-spaniei-ar-putea-inregistra-primii-doi-ani-consecutivi-de-contractie-incepand-din-anii-50-10533269
10533269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.