Economia Germaniei primeşte un impuls din partea sectorului de construcţii

Postat la 05 aprilie 2019 103 afişări

Economia Germaniei primeşte un impuls din partea sectorului de construcţii

Producţia industrială a crescut uşor în luna februarie datorită unei evoluţii favorabile a sectorului de construcţii, dând astfel o speranţă celoralte ţări europene care atârnă de economia nemţilor, potrivit Bloomberg.

Per total, producţia industrială a crescut cu 0,7% depăşind estimările analiştilor, de 0,5%. Însă industria producătoare a scăzut cu 0,2% în luna februarie, însemnând a cincea scădere în şase luni.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, producţia industrială a scăzut cu 0,4%, un declin mai modest decât cel văzut în ultimele luni.

Ministrul Economiei a transmis că vremea bună a contribuit la „rezultatele bune”, atrăgând atenţia că evoluţia sectorului va rămâne timidă în continuare pe fondul unei scăderi la nivelul comenzilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
constructii,
economie,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.