Eclipsa totala de Luna (VIDEO, GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 iunie 2011 50 afişări

Eclipsa de Luna de miercuri a inceput la ora 20,24, ora Romaniei si a devenit totala la ora 22,22. Luna a intrat complet in umbra planetei noastre, apoi a inceput treptat sa iasa, fenomenul avand o durata remarcabil de lunga - peste 5 ore.

Platforma de observatie astronomica Slooh a oferit transmisia in direct a eclipsei, vazuta din Cipru si din Dubai. Aceeasi transmisie a oferit-o si Google, pe canalul sau de YouTube.

Eclipsa totala de luna (GALERIE FOTO)

Momentul maxim al fenomenului a avut loc la ora 23,12, potrivit Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu". Luna a capatat o culoare portocalie-caramizie, iar in unele zone ale planetei - Asia, Africa - intensitatea culorii a ajuns pana la rosu. Culoarea Lunii in timpul eclipsei totale a indicat gradul de poluare locala a atmosferei.

Totalitatea eclipsei s-a terminat la ora 00,03. Partea stanga a discului selenar a inceput apoi sa revina la luminozitatea lui normala. Luna a iesit complet din umbra la ora 01,02.

Urmatoarea eclipsa totala de Luna vizibila de la noi se va produce la 28 septembrie 2015.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eclipsa,
luna,
observator,
astronomie,
Vasile Urseanu,
live
/actualitate/eclipsa-totala-de-luna-video-galerie-foto-8346337
8346337
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.