LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

E oficial: Aviva Investors dispare, Certinvest reintra pe piata

Autor: Ana Raduta Postat la 01 noiembrie 2010 47 afişări

In urma rascumpararii actiunilor, Aviva Investors devine Certinvest si isi propune sa creasca prin segmentele de portofolii private si multi-family office

"De cand s-a nuntat rascumpararea companiei, nu numai ca nu am pierdut niciun client, dar feed-back-ul din piata a fost unul favorabil, iar sumele investite au inceput sa creasca. Asta s-a intamplat pe fondul unei evolutii anuale foarte bune, in care valoarea activelor administrate a crescut cu 93%", spune Eugen Voicu, CEO Certinvest. Aceasta crestere a fost generata in principal de marirea numarului de portofolii individuale administrate, de la 35 la inceputul anului, la 62 la sfarsitul lui octombrie 2010.

Cu o cota de piata de 38% pe segmentul portofoliilor administrate, Certinvest este al doilea administrator de portofolii private de pe piata romaneasca. Pe segmentul de retail, deserveste aproximativ 11.000 de clienti.

Unul dintre principalele puncte din strategia de viitor a companiei este lansarea, la inceputul anului viitor, a unei companii de multi-family office (MFO), care va oferi familiilor de tip ultra high net worth, adica din categoria celor cu venituri ridicate si o avere de cel putin 500.000 de euro, servicii de trust, concierge, optimizare fiscala si administrare a investitiilor.

Societatea de administrare Aviva Investors a fost rascumparata printr-un proces de management buyout de catre Eugen Voicu, fondatorul Certinvest. Acesta detine 99,9% din actiuni, dintre care 96% sunt in nume propriu, iar 3,99% in numele unei companii al carui unic administrator este Eugen Voicu.

In momentul de fata, compania are o valoare a activelor administrate de peste 88 de milioane de lei, distribuite in opt fonduri de investitii, dintre care cinci deschise, fiecare dintre ele orientat catre alt tip de investitii, precum si trei fonduri de investitii inchise. Planurile pentru urmatorii trei ani vizeaza atingerea unui prag de 300 de milioane de lei, in active administrate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Aviva Investors,
Certinvest
/actualitate/e-oficial-aviva-investors-dispare-certinvest-reintra-pe-piata-7655614
7655614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.