Dustin Hoffman va juca rolul unui primar din Cernauti care a reusit sa salveze 20.000 de evrei

Postat la 02 martie 2011 53 afişări

Actorul american Dustin Hoffman il va intruchipa pe Traian Popovici, primar in Cernauti in cel de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o docudrama ce va fi lansata in 2012. Popovici este cunoscut pentru autorizatia obtinuta in toamna lui 1941, autorizatie prin care a reusit sa salveze 20.000 de evrei care urmau sa fie deportati.

Filmul care va avea premiera in 2012 va fi precedat de o carte ce va avea cel mai probabil titlul "20.000 sfinti". Hoffman va avea ocazia sa joace rolul unui roman care salveaza evrei, lucru apropiat de adevarata origine a actorului. Daca filmarile se vor realiza in Cernauti, detaliu inca incert, Dustin Hoffman va ajunge pentru prima data in tinuturile romanesti, de unde provin parintii sai. "Am sentimente puternice de evreu. Sunt un evreu roman", a declarat el intr-un interviu.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dustin Hoffman,
primar,
Cernauti,
razboi
/actualitate/dustin-hoffman-va-juca-rolul-unui-primar-din-cernauti-care-a-reusit-sa-salveze-20-000-de-evrei-8024506
8024506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.