Duşa: Se lucrează în Guvern la repunerea pe picioare a industriei de apărare

Postat la 26 septembrie 2013 57 afişări

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a precizat, joi, la deschiderea "EXPOMIL 2013", că un consiliu interministerial lucrează pentru "repunerea pe picioare a industriei de apărare", pentru a satisface şi necesităţile beneficiarilor interni care au atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Duşa: Se lucrează în Guvern la repunerea pe picioare a industriei de apărare

 "România a avut o tradiţie serioasă în industria de apărare şi încercăm cu Ministerul Economiei să regândim în cadrul acestui consiliu interministerial creat de prim-ministru repunerea pe picioare a industriei de apărare, astfel încât să satisfacă şi necesităţile beneficiarilor interni, adică MApN, Ministerul de Interne, SRI, pe cei de la penitenciare sau alte structuri care au atribuţii în domeniul securităţii naţionale şi în acelaşi timp să se deschidă şi către piaţa externă, spre piaţa bunurilor şi serviciilor şi serviciilor la nivel european şi va trebui, în gândirea aceasta a capabilităţilor militare ale UE, să găsească şi metodele de cooperare cu agenţii din Europa pentru a crea acele capabilităţi", a spus Duşa.

Ministrul a spus că, în prezent, fiecare zonă militară îşi regândeşte capabilităţile militare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dusa-se-lucreaza-in-guvern-la-repunerea-pe-picioare-a-industriei-de-aparare-11402224
11402224
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.