Programul nuclear al Coreei de Nord, analizat de experţi: Sancţiunile sunt inutile în faţa progreselor înregistrate de ţara condusă de Kim Jong-un

Postat la 25 septembrie 2013 70 afişări

Sancţiunile internaţionale aplicate Coreei de Nord nu au avut efectul scontat, regimul comunist controlând în prezent tehnologiile fundamentale necesare pentru dezvoltarea programului nuclear, au apreciat miercuri experţi reuniţi la Seul.

Programul nuclear al Coreei de Nord, analizat de experţi: Sancţiunile sunt inutile în faţa progreselor înregistrate de ţara condusă de Kim Jong-un

 Aceşti experţi, invitaţi de centrul de studii Asan Institute, au avut păreri diferite privind nivelul de ameninţare nucleară pe care îl reprezintă Coreea de Nord. Totuşi, ei au fost de acord că este nevoie de elaborarea urgentă a unor noi strategii pentru a contracara acest pericol.

Inutilă pare şi decizia recentă a Chinei, cel mai apropiat aliat al Phenianului, privind interzicerea exportării către Coreea de Nord a tuturor materialelor şi tehnologiilor care ar putea să servească la confecţionarea de rachete sau arme nucleare, chimice sau biologice.

Probabil, Coreea de Nord a atins un anumit grad de independenţă în acest domeniu şi este capabilă să-şi desfăşoare activităţile fără noi tehnologii din exterior.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/programul-nuclear-al-coreei-de-nord-analizat-de-experti-sanctiunile-sunt-inutile-in-fata-progreselor-inregistrate-de-tara-condusa-de-kim-jong-un-11395671
11395671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.