Duşa: În acest an vor începe programe pentru modernizarea fregatelor

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 15 august 2014 52 afişări

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat, vineri, la Constanţa, că în acest an vor începe programe pentru modernizarea fregatelor aparţinând Forţelor Navale, care vor fi dotate cu armament de ultimă generaţie.

Ministrul Apărării le-a declarat jurnaliştilor, la finalul manifestărilor care au avut loc de Ziua Marinei, că la rectificarea bugetară MapN a primit o sumă în plus pentru continuarea programului de modernizare a Armatei.

Întrebat dacă sunt şanse ca submarinul ”Delfinul” să fie reparat şi să mai plece în misiuni, Mircea Duşa a răspuns: “Am precizat în discursul meu faptul că am majorat bugetul pentru Ministerul Apărării Naţionale şi chiar în acest an, odată cu rectificarea bugetară, primul ministru a fost de acord să aloce o sumă în plus Ministerului Apărării Naţionale tocmai pentru modernizarea şi continuarea programului de modernizare şi înzestrare a Armatei Române şi în special a Forţelor Navale. În acest an începem derularea unor programe de modernizare a fregatelor, însemnând modernizarea sistemelor electronice de luptă, dotarea cu muniţie şi armanent de ultimă generaţie şi sigur că e un crez al meu, nu ştiu cât va dura mandatul meu, să reuşesc să începem şi modernizarea submarinului”.

Ministrul Apărării a precizat că submarinul ”Delfinul”, care a fost achiziţionat de la ruşi în anii ’80 şi nu mai este funcţional din 1996, are nevoie de mai multe lucrări de modernizare pentru a fi capabil să desfăşoare misiuni.

“Nu e vorba doar de înlocuirea bateriilor, sunt şi alte lucrări de modernizare care trebuie realizate şi vizavi de războiul electronic şi vizavi de protecţia acestei capabilităţi de luptă, având în vedere că trebuie să desfăşoare misiuni deosebite în condiţiile în care că situaţia politico-militară din zonă s-a schimbat. Cred că această capabilitate din dotarea Forţelor Navale trebuie pusă în funcţie şi sper să reuşesc acest lucru”, a susţinut Mircea Duşa.

Pe de altă parte, ministrul Apărării a spus că ia în calcul ca anul viitor manifestările de Ziua Marinei să înceapă mai devreme, de la ora 9.00, ci nu de la ora 10.00 ca până acum, în condiţiile în care din cauza căldurii cinci marinari au leşinat vineri şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DUŞA,
FREGATE,
/actualitate/dusa-in-acest-an-vor-incepe-programe-pentru-modernizarea-fregatelor-13097108
13097108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.