După Yahoo!, şi Google îşi cumpără aplicaţie de ştiri

Autor: Anca Barbulescu Postat la 27 aprilie 2013 38 afişări

Google a cumpărat Wavii, o companie din Seattle care a dezvoltat o aplicaţie de ştiri, cu 30 de milioane de dolari, a declarat o sursă apropiată tranzacţiei, citată de Reuters, la scurt timp după ce Yahoo! a plătit o sumă similară lui Nick D’Aloisio, un tânăr de 17 ani din Marea Britanie, pentru o aplicaţie asemănătoare.

După Yahoo!, şi Google îşi cumpără aplicaţie de ştiri

Wavii, fondată de Adrian Aoun, un antreprenor în vârstă de 29 de ani, caută ştiri de peste tot din lume, apoi creează rezumate ale punctelor principale, furnizând ulterior link-uri către sursele de unde a preluat subiectul. Tot pe rezumarea ştirilor dintr-o serie de surse importante se bazează şi Summly, aplicaţia cumpărată recent de Yahoo!. Oferta Google a venit în contextul în care Apple şi-a exprimat interesul să cumpere tânăra companie, pentru a încorpora tehnologia folosită de Wavii în Siri, sistemul Apple de asistenţă vocală.

Google şi Yahoo! au scos din cursă cei doi mici competitori, Wavii şi Summly, care căutau să intensifice modul în care utilizatorii experimentează ştirile. Achiziţiile vin ca o urmare a  îngrijorării celor doi giganţi IT, deţinătoare de site-uri de ştiri cu trafic ridicat, că ar putea pierde teren în faţa abordării proaspete a pieţei a companiilor tinere.

Printre persoanele care au investit în Wavii se numără şi co-fondatorul Paypal Max Levchin, fostul CEO al Facebook Dave Morin şi Fritz Lanman, un fost reprezentant al Microsoft.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-yahoo-si-google-isi-cumpara-aplicatie-de-stiri-10809757
10809757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.