După scăderi de aproape 50%, operatorii din turism se aşteaptă la vânzări duble odată cu începerea campaniei de vaccinare contra COVID-19. Unde călătoresc acum românii

Autor: Andra Stroe Postat la 08 februarie 2021 49 afişări

După scăderi de aproape 50%, operatorii din turism se aşteaptă la vânzări duble odată cu începerea campaniei de vaccinare contra COVID-19. Unde călătoresc acum românii

Turoperatorul Cocktail Holidays a încheiat anul trecut cu un volum de vânzări cu peste 50% mai mic decât cel din 2019, în contextul în care industria turistică este una dintre cele mai afectate din cauza pandemiei de COVID-19. Anul acesta, odată cu începerea campaniei de vaccinare, estimările agenţiei vizează însă un volum dublu faţă de 2020.

„Am încheiat anul cu un rulaj mult mai mic decât ne aşteptam la începutul anului 2020. Avantajul nostru este, însă, portofoliul variat de produse, cu mai multe destinaţii, pe care operăm de foarte mulţi ani. Astfel, pe sezonul estival, am avut chartere cu încărcare bună pe Grecia şi, apoi, când s-au deschis graniţele, şi pe Turcia.  Pe final de an, au mers foarte bine charterele de Egipt, mult mai bine decât în anii precedenţi. După aproape un an de stat acasă, turiştii au preferat să  rezerve şi să meargă în vacanţă în sezonul de iarnă. Am observat un trend ascendent al călătoriilor şi  în ianuarie, spre deosebire de alţi ani, când vedeam asta abia din martie. Ne-am adaptat permanent la schimbările legate de restricţiile de călătorie şi am redus mult valoarea avansurilor de la turişti, iar cu partenerii am negociat termene de plată mult mai permisive”, spune Dan Goicea, CEO Coktail Holidays.

Pe fondul crizei sanitare, în iulie 2020 agenţia a inclus în pachetele sale ş asigurarea de călătorie standard cu protecţie împotriva COVID-19, atât în timpul călătoriei, cât şi anterior plecării la destinaţie. Totodată, odată cu introducerea prezentării unui test COVID-19 negativ la destinaţie, reprezentanţii agenţiei spun că au încheiat un parteneriat cu două clinici medicale pentru ca turiştii să beneficieze de tarife prefenţiale şi prioritate la programare.

În paralel cu sejururile deja existente pe destinaţiile estivale operate în mod tradiţional – Grecia, Turcia şi Egipt, anul acesta agenţia anunţă că a introdus în ofertă un zbor charter nou, din Craiova, către staţiunea egipteană Sharm El Sheikh, iar din Cluj va fi reluat charterul către Rodos (Grecia), suspendat în sezonul estival 2020. În Egipt, unde reprezentanţii businessului spun că gradul de ocupare al hotelurilor nu depăşeşte 50%, un sejur de 7 nopţi la All Inclusive, în care sunt incluse asigurarea de călătorie şi transferurile porneşte de la 348 de euro/persoană.

„Dacă se vor ridica restricţiile de călătorie, vom relua, bineînţeles, şi charterele către Spania şi Cipru, care au fost închise în 2020. Sperăm să avem un sezon estival cât mai aproape de normal, ţinând cont că a început şi campania de vaccinare, iar turiştii s-au obişnuit şi ei cu ideea de a călători pe timp de pandemie“, afirmă Dan Goicea.

El adaugă că într-un scenariu optimist, anul acesta se aşteaptă la un volum de vânzări dublu faţă de 2020. „Piaţa turistică a redevenit una last minut, iar turiştii vor să plătească cât mai târziu, nu îşi mai rezervă vacanţele din timp, aşa cum o făceau înainte. De aceea, am venit în întâmpinarea turiştilor noştri cu oferte pretabile pentru noul tip de comportament.”

În luna februarie compania anunţă o serie de reduceri asociate cu tradiţionala perioadă a târgurilor de turism.

Astfel, luna aceasta, care în mod tradiţional este asociată cu perioada târgurilor de turism,  turoperatorul Cocktail Holidays a pregătit o campanie online de reduceri şi condiţii speciale pentru turiştii care doresc să calatorească sezonul acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
calatorie,
agentie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.