Dupa mutarea productiei in Romania, exporturile Ruukki au crescut cu 10%

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 decembrie 2010 27 afişări

Producatorul de materiale de constructii pe structura metalica Ruukki, care face parte din grupul finlandez Rautaruukki, anunta o crestere a exporturilor cu 10% fata de anul trecut, dupa ce si-a relocat in Romania in 2009 productia de la fabricile din Ungaria si Cehia.

Din productia fabricii pe care o detine la Bolintin Deal, Ruukki exporta 40%, in special catre Bulgaria si Ungaria, tari in care sunt vandute 35%, respectiv 22% din structurile metalice, panourile termoizolante si profilele de fatade fabricate in Romania. Restul exporturilor vizeaza Cehia (17%), Slovacia (11%), respectiv Rusia, Slovenia, Polonia sau Finlanda.

"Producem local si generam exporturi de produse realizate in Romania, iar aceasta, intr-o anumita masura, desigur, poate constitui pe termen lung un factor pozitiv in ceea ce priveste indicatori precum deficitul bugetar sau chiar perceptia Romaniei ca tara producatoare de materiale de constructii", considera Marian Pirvu, vicepresedintele Ruukki Construction Romania si Bulgaria.

Grupul finlandez Rautaruukki, unul din marii producatori de solutii si sisteme metalice pentru industria de constructii civile si industriale, cu afaceri in 27 de tari, a facut la Bolintin Deal cea mai mare investitie greenfield a sa din Europa, in valoare de 35 de milioane de euro. Grupul a avut in 2009 vanzari nete de 1,9 miliarde de euro si circa 12.000 de angajati.

Pentru constructia fabricii de la Bolintin Deal, Ruukki a cumparat un teren de cinci hectare. In prezent, fabrica ocupa o suprafata de trei hectare, existand posibilitatea extinderii productiei in viitor. Capacitatea de productie este de 1,8 milioane metri patrati pe an pentru panouri termoizolante si de 120.000 de tone pe an pentru structurile metalice din aliaje clasice si din oteluri speciale. Ruukki Romania are in prezent 230 de angajati.

Conform ultimelor date facute publice de companie, profitul operational al Ruukki Romania in prima jumatate a anului a fost de 26 milioane de euro, reprezentand 2,2% din vanzari.

Programul de reducere a costurilor lansat de grupul finlandez a inclus transferarea utilajelor din fabricile din Ungaria si Cehia la fabrica din Romania, ceea ce a dus la cresterea capacitatii centrului de productie local cu 20%. Prin lansarea acestui program Romania a devenit esentiala pentru activitatea grupului, productia concentrandu-se cu precadere in patru tari: Romania, Finlanda, Polonia si Rusia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-mutarea-productiei-in-romania-exporturile-ruukki-au-crescut-cu-10-7801501
7801501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.