După ce Firea a declanşat aseară scandalul, Uber primeşte lovitura de graţie de la Curtea Europeană de Justiţie

Postat la 20 decembrie 2017 443 afişări

Curtea Europeană de Justiţie a decis, miercuri, că UBER este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au pretins reprezentanţii companiei, informează BBC News Online.

După ce Firea a declanşat aseară scandalul, Uber primeşte lovitura de graţie de la Curtea Europeană de Justiţie

În decizia sa, Curtea European de Justiţie (CEJ) a precizat că serviciile oferite de UBER, ”a căror scop este de a conecta, prin intermediul unei aplicaţii digitale, şoferii neprofesionişti cu persoanele care doresc să efectueze călătorii urbane”, trebuie clasificate drept ”servicii în domeniul transporturilor”, în conformitate cu legislaţia europeană.

”Potrivit legislaţiei Uniunii Europene, statele membre trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale ale tratatului privind funcţionarea UE”, se arată în decizia CEJ.

Reprezentanţii Uber au negat că sunt o firmă de taxi şi susţinut că furnizează servicii digitale, menite să faciliteze interacţiunea dintre oameni.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.