După 35 de ani, Grădina Botanică redeschide sera veche

Postat la 16 noiembrie 2011 385 afişări

Sera Veche a Grădinii Botanice "Dimitrie Brândză" a Universităţii din Bucureşti s-a redeschis după 35 de ani, devenind accesibilă pentru public.

Sera a fost construită în anii 1889-1891, după modelul serelor din Liège (Belgia). În 1976 a fost închisă pentru public, continuând să adăpostească doar plante de cultură. Pavilionul reabilitat anul acesta a fost gândit ca un colţ de pădure tropicală şi va fi extrem de util studenţilor biologi care pot cunoaşte aici reprezentanţi ai multor familii de plante exotice, pot observa diversitatea formelor biologice, diversitatea tipurilor de organe vegetative, de flori, fructe, seminţe. De asemenea, pavilionul reprezintă un loc ideal pentru activităţi de educaţie ecologică cu preşcolari şi şcolari.

Proiectul de reabilitare a fost sprijinit de Alpha Bank România. În 2010, Alpha Bank a lansat platforma de responsabilitate socială Alpha Green, care a organizat la Grădina Botanică "Dimitrie Brândză" mai multe evenimente: aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Grădinii, plantări de copaci cu participarea angajaţilor băncii, concursuri foto, campanii educative, expoziţii de plante.

"Alpha Bank România a restaurat un monument istoric de mare valoare, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Să ne gândim că Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin această seră cu palmieri şi alte plante tropicale, dar generaţiile următoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide această parte din sera veche, care a necesitat reparaţii extinse, în respectul arhitecturii originale. Bătrâna Doamnă care este Grădina Botanică începe să nu mai arate aşa de bătrână, ci să fie pur si simplu o doamnă frumoasă", a susţinut rectorul Universităţii din Bucureşti, prof.univ.dr. Ioan Pânzaru.

"Suntem încântaţi că Alpha Bank România a susţinut proiectul de reabilitare a Pavilionului din cadrul serelor vechi, un monument de patrimoniu care merita să fie redat oraşului şi locuitorilor săi, cu atât mai mult cu cât serele vechi împlinesc în acest an 120 de ani de la înfiinţare. " a declarat dl. Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al băncii.

Vizitarea Pavilionului "Pădurea Tropicală" este gratuită. Programul de vizitare este în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între orele 9-13. Preţul unui bilet de intrare la Grădina Botanică este de 5 lei, iar al unui bilet cu preţ redus este de 2 lei. Beneficiază de reducere elevii, studenţii şi pensionarii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dupa-35-de-ani-gradina-botanica-redeschide-sera-veche-8978506
8978506
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.