Dumitru Buzatu, suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 septembrie 2023 26 afişări

Dumitru Buzatu a fost suspendat, marţi, din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui de prefectul Daniel Onofrei.

Dumitru Buzatu, suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui

Instituţia Prefectului Vaslui a primit marţi notificarea din partea Tribunalului Vaslui cu privire la admiterea propunerii procurorului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul domnului Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.

În conformitate cu prevederile legale şi procedurile stipulate în Codul administrativ, reprezentantul Guvernului în teritoriu (prefectul) are atribuţia de a aplica legea în situaţiile în care sunt îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile. Drept urmare, prefectul Daniel Onofrei a emis ordinul de suspendare a activităţii domnului Dumitru Buzatu, potrivit unui comunicat de presă.

“Această situaţie reprezintă o premieră, nefiind înregistrat anterior un astfel de ordin. Din punct de vedere legal, procedurile au fost respectate în conformitate cu decizia Tribunalului Vaslui. Menţionăm că o contestaţie nu afectează actul de suspendare emis. Conform legii, odată ce măsura arestului preventiv a fost dispusă, domnul Dumitru Buzatu se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ. În interesul funcţionării neîntrerupte a instituţiei, nu putem bloca activitatea acesteia”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile. El a fost prins vineri seara în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a ajuta o companie să obţină un contract.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buzatu,
onofrei,
suspendare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.