Dumitru Buzatu (PSD), afirmă că scandalul azilelor aduce prejudicii grave PSD: E o manevră politică, se provoacă un scandal, există o ţintă prestabilită, care trebuie doborâtă

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 iulie 2023 40 afişări

Dumitru Buzatu (PSD), afirmă că scandalul azilelor aduce prejudicii grave PSD: E o manevră politică, se provoacă un scandal, există o ţintă prestabilită, care trebuie doborâtă

Scandalul azilelor de bătrâni aduce prejudicii grave Partidului Social Democrat. Iată ce spune la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care-i ia apărarea colegului său de partid, Marius Budăi.

Dumitru Buzatu susţine că Marius Budăi a fost de la bun început o ţintă în scandalul azilelor de bătrâni: "Tipul acesta de manevră politică se repetă din când în când în România, se provoacă un scandal, nu contează cine anume este vinovat, există o ţintă prestabilită, care trebuie doborâtă şi lucrurile se derulează cu anumiţi paşi, până când această ţintă cedează sau este doborâtă. Cred că sunt modalităţi mai oneste de a determina pe cineva să demisioneze (...). Cred că o anchetă directă, stabilirea vinovăţiei era mult mai cinstită decât presiunea aceasta care se face pentru ca un anumit responsabil din Guvern, să zicem, să demisioneze (...). Asta ar însemna ca ministrul Justiţiei să demisioneze în fiecare zi, pentru că în fiecare zi cineva fură, cineva loveşte, cineva comite o infracţiune".

Reporter: Dar Ministerul Muncii fusese sesizat de mai multe ori în legătură cu azilele de bătrâni şi nu a făcut ce trebuia.

Dumitru Buzatu: Nu ştiu ce n-a făcut, ce trebuia. Câteodată, lumea repetă chestiunile acestea, n-a făcut ce trebuia. Dar ce trebuia să facă? Dacă e vorba de un control foarte strict, există instituţii specializate ale statului care efectuează controlul şi atunci în mod normal trebuiau să controleze entităţile respective, să vadă dacă acele sesizări erau adevărate sau nu. Dacă e vorba de infracţiuni, există instituţii ale statului, nu Ministerul Muncii cercetează aceste infracţiuni, ci organe specializate ale statului care cercetează aceste lucruri. Să nu considerăm că ministrul este tătucul tuturor chestiunilor (...).

Reporter: Dar aici e vorba de instituţii din subordinea lui Marius Budăi, care nu şi-au făcut treaba.

Dumitru Buzatu: Nu ştiu dacă acele dezvăluiri pot ţine de o cercetare serioasă. Eu cred că demisia este o demisie conjuncturală, pentru a pune un oarecare capac scandalului acesta (...).

Reporter: Pentru PSD ce înseamnă acest caz, demisia lui Marius Budăi, de exemplu, ce înseamnă pentru partid?

Dumitru Buzatu: Eu cred că totuşi asemenea lucruri aduc prejudicii grave PSD, deşi partidul şi oamenii care reprezintă Partidul Social Democrat eu zic că au avut o prestaţie foarte bună la nivel guvernamental, dar dintr-odată trebuie să demisioneze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buzatu,
budăi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.