Drulă: Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge laţul

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 octombrie 2022 26 afişări

Liderul USR, Cătălin Drulă, neagă acuzaţiile aduse de ministrul de Interne, Lucian Bode. El afirmă că nu a semnat „vreo aşa-zisă anexă cu detalii tehnice”: „Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziţia maşinilor, pe care le-a şi dublat la număr”.

Drulă: Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge laţul

„După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitaţia făcută cu dedicaţie pentru prietenul preşedintelui, Bode a ieşit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferinţă ca să inducă voit o confuzie între finanţarea europeană a unui proiect de siguranţă rutieră şi licitaţia organizată de subordonaţii lui cu dedicaţie.

Faptele sunt următoarele. Poliţia Rutieră are un proiect pe fonduri europene numit <Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie> (cod MySmis 125180, Programul Operaţional Infrastructură Mare)”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei şi prevede 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă, un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic şi 300 de autospeciale de poliţie.

„Formal vorbind, contractul de finanţare europeană pentru proiectele de siguranţă rutieră din POIM, se semnează de către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne. Evident că am aprobat un proiect de siguranţă rutieră din fonduri europene. Unde minte Bode. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate de el şi de subordonaţii săi. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare şi maşini de poliţie. Nu veţi găsi semnătura mea pe vreo aşa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbeşte Bode e elaborată şi semnată de el şi subordonaţii lui. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziţia maşinilor, pe care le-a şi dublat la număr (au ajuns 600 - probabil avea mai multe de vândut prietenul preşedintelui). Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziţionat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranţa rutieră. Doar maşinile cu dedicaţie. Licitaţia (achiziţia publică) este făcută de Bode şi subordonaţii săi. Responsabilitatea pentru cerinţele cu dedicaţie le aparţine 100% legal. Deci nu scapă”, încheie Drulă.

Contractul de finanţare pentru autospecialele BMW este semnat de Cătălin Drulă şi reprezentantul IGPR, spune ministrul de Interne, Lucian Bode. El îl acuză pe liderul USR de dezinformare.

”Am trimis Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne în anchetă pentru a clarifica modul în care s-a desfăşurat licitaţia. Este un gest de normalitate care se impune pentru clarificarea situaţiei creată de dezinformările lansate în spaţiul public. L-am văzut pe fostul ministru al Transporturilor, dl. Drulă, în goana după audienţă afirmând: <A ieşit Poliţia lui Bode să mintă pentru el şi pentru Iohannis>. Prinde tupeu dl. Drulă şi acuză o conspiraţie la nivel înalt, omiţând să spună ce rol important şi determinant îl are în această speţă”, spune Lucian Bode.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
bode,
bmw

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.