DROGURI în valoare de 50 de milioane de euro, confiscate de italieni de la militanţii Stat Islamic. Unde intenţionau să le vândă

Autor: Marian Avram Postat la 04 noiembrie 2017 37 afişări

Poliţia italiană a confiscat, vineri, droguri în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, care urmau să fie vândute de reţeaua teroristă Stat Islamic în Libia, cu scopul de a strânge fonduri pentru următoarele operaţiuni teroriste, relatează site-ul postului France 24.

Potrivit autorităţilor, au fost confiscate 24 de milioane de tablete de Tramadol (opiu sintetic) în pordul Gioia Tauro din sudul Italiei.

Tramadolul, cunoscut şi sub denumirea de ”drogul luptătorilor”, este popular printre jihadişti datorită capacităţii sale de a elimina durerea şi oboseala.

Anchetatorii italieni sunt de părere că liderii reţelei teroriste Stat Islamic plănuiau să vândă drogurile propriilor militanţi la preţul de doi euro pe tabletă. Banii obţinuţi urmau să fie folosiţi pentru diverse operaţiuni teroriste.

”Potrivit informaţiilor din investigaţie, traficul de Tramadol este gestionat direct de către Stat Islamic pentru a finanţa activităţile teroriste planificate în întreaga lume”, se arată într-un comunicat al autorităţilor din Italia.

În plus, o parte din bani ar fi mers pentru finanţarea mişcărilor teroriste şi extremiste din Libia, Siria şi Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STAT ISLAMIC,
ITALIA,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.