Drama unui producător de mobilă din Baia Mare: "Toată lumea vrea IT, nimeni nu vrea să lucreze în industrie. Tinerii absolvenţi de liceu nu vor se trezească la ora 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei“

Postat la 14 septembrie 2017 2316 afişări

Vasile Deac, proprietarul fabricii de mobilă Fagetul Deac din Baia Mare, judeţul Maramureş, un business de peste 10 mil. lei (2,2 mil. euro) în 2016, spune că are dificultăţi în a găsi forţă de muncă pentru că absolvenţii de liceu nu vor să lucreze pe salarii de 1.500 de lei net, ci preferă să trăiască din ajutorul de somaj de 250 de lei pe lună şi din banii părinţilor.

Drama unui producător de mobilă din Baia Mare: "Toată lumea vrea IT, nimeni nu vrea să lucreze în industrie. Tinerii absolvenţi de liceu nu vor se trezească la ora 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei“

"Tinerii absolvenţi de liceu nu vor se trezească la ora 5 dimineaţa pentru 1.500 de lei. Mai bine stau acasă pe un şomaj de 250 de lei şi pe banii părinţilor. Generaţiei noi nu-i place să muncească. Toată lumea se aşteaptă la salarii mari fără să ştie să facă chestii elementare. Din cei care vor să îşi continue studiile, toată lumea vrea IT, nimeni nu vrea să lucreze în industrie, că noi nu putem oferi salarii de 3.000-4.000 lei. Industria mobilei este pe butuci, nu pentru că nu am avea comenzi, ci pentru că nu avem oameni calificaţi“, a declarat pentru ZF Vasile Deac, administratorul companeiei Fagetul Deac, prezent la târgul de mobilă BIFE-SIM 2017.

Fabrica de mobilă Fagetul Deac produce circa 6-8 camioane de mobilier lunar, respectiv mese, uşi, ferestre, scări interioare dar şi alt tip de mobilier, care ajunge în proproţie de 90% la export în Olanda, Norvegia, Germania, Israel şi Franţa.

Cititi mai multe pe www.zf.ro 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.