Drahme şi iluzii. Alegerile de duminică din Grecia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 05 mai 2012 21 afişări

Alegerile de la 6 mai din Grecia erau aşteptate să producă un rezultat indecis, fără ca vreunul dintre cele două mari partide (socialiştii din PASOK şi conservatorii de la Noua Democraţie) să fie capabil să formeze singur guvernul.

Noua Democraţie, condusă de Antonis Samaras, aveau un avans de circa 5% în ultimele sondaje de opinie în faţa socialiştilor, iar circa 15% dintre alegători erau încă nehotărâţi.

Liderul PASOK şi ex-ministrul de finanţe Evangelos Venizelos i-a îndemnat pe alegătorii sătui de austeritate să nu se lase amăgiţi de promisiunile extremei stângi sau drepte că vor scoate ţara din criză printr-o rupere a acordului cu FMI-UE şi o ieşire din zona euro, afirmând că "aceasta nu-i va avantaja decât pe corupţi şi pe toşi cei care şi-au scos banii din Grecia şi acum aşteaptă să vină înapoi şi să cumpere totul dacă ne întoarcem la drahmă".

La rândul lui, Antonis Samaras a avertizat că întoarcerea la drahmă ar avea "consecinţe catastrofale" pentru Grecia şi pentru zona euro. El a promis că ţara sa îşi va plăti datoria către FMI, UE şi BCE şi va respecta programul acceptat odată cu creditele de la acestei instituţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/drahme-si-iluzii-alegerile-de-duminica-din-grecia-9596321
9596321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.