Dragoş Petrescu: Am cerut ca de la 1 septembrie să se deschidă restaurantele

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 august 2020 78 afişări

Dragoş Petrescu, reprezentant al sectorului HORECA, a cerut Guvernului să permită deschiderea restaurantelor de la 1 septembrie, avertizând că „400.000 de angajaţi sunt cu slujbele în pericol”. Restricţiile propuse sunt: folosirea la jumătate a spaţiilor, maxim 6 persoane la masă şi măşti.

Dragoş Petrescu: Am cerut ca de la 1 septembrie să se deschidă restaurantele

„Noi am solicitat premierului să deschidem la 1 septembrie. La nivel naţional e important să deschidem la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu e ţinut sub control”, declară Dragoş Petrescu, preşedintele HORA, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban.

El precizează că la întâlnirea au mai fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful DSU, Raed Arafat, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Dragoş Petrescu a propus Guvernului deschiderea restaurantelor cu restricţii, printre care o utilizare de maxim 50% din capacitatea restaurantului, o masă ocupată, una liberă, maxim şase persoane la masă, obligativitatea purtării măştilor de protecţie, fiind spaţiu închis, precum şi lipsa funcţionării aerului condiţionat.

„Industria Horeca îşi doreşte să funcţioneze cu restricţii, aî să nu punem în pericol viaţa clienţilor noştri, să ştie că e sigur să vii la restaurant”, a spus Petrescu.

CNSU urmează să aibă o şedinţă în cursul serii pentru aprogbarea unor propuneri care să fie înaintate Executivului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
horeca,
restaurante,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.