Dragnea: Sper ca Ponta să revină în 7-10 zile, lipsa lui tulbură partidul şi coaliţia

Autor: Andreea Tobias, Vasile Măgrădean Postat la 26 iunie 2015 74 afişări

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea spune că speră ca premierul Victor Ponta să revină în ţară "în câteva zile, 7 - 10 zile", întrucât lipsa acestuia "tulbură foarte mult partidul şi tulbură şi coaliţia cu efecte în exercitarea actului de guvernare".

Dragnea a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că premierul "este mai bine decât iniţial, dar nu foarte bine", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E mai bine decât era iniţial, dar nu foarte bine, operaţia fiind complicată, recuperarea este foarte grea, trebuie să o facă cu foarte mare atenţie pentru a rămâne cu piciorul întreg. Sper să facă o recuperare cât mai bună", a afirmat Dragnea.

Acesta a adăugat că i-a spus premierului Ponta să încerce să găsească toate modalităţile medicale şi procedurale prin care să revină în ţară şi să facă recuperarea aici, "şi să ajungă la Guvern".

"Este o perioadă în care această lipsă tulbură foarte mult partidul şi tulbură şi coaliţia cu efecte în exercitarea actului de guvernare. Ne dorim să se întoarcă cât mai repede. Se va întoarce, sper, în câteva zile, 7 - 10 zile”, a spus Dragnea.

Joi seară, şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, declara că premierul Victor Ponta "trebuie să se întoarcă de urgenţă în ţară şi să spună clar ce are de gând să facă".

"Victor Ponta trebuie să se întoarcă de urgenţă în ţară! Datoria lui e să se întoarcă urgent şi să spună clar ce are de gând să facă. Dacă Victor Ponta nu înţelege, nu e bine”, declara Oprişan.

La rândul său, premierul Victor Ponta, aflat în Turcia unde se recuperează după operaţia la genunchi, afirma că este posibil să revină în ţară după săptămâna viitoare, în care trebuie să parcurgă exerciţii de fizioterapie şi recuperare intensivă, mai devreme de termenul de 28 de zile avansat iniţial de medici. "Delegarea din punct de vedere al Constituţiei pentru Oprea (Gabriel Oprea, prim-ministru interimar-n.r.) este de maximum 45 de zile. La ceea ce mi-au spus doctorii, urma să rămân cam 28 de zile, dar probabil - nu probabil, dacă nu apare nimic neprevăzut la evoluţia mea - voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare, am o perioadă de fizioterapie şi de recuperare intensivă şi, după aceea, cred că pot să vin acasă, vă daţi seama că îmi doresc acest lucru", declara Ponta la România TV.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.

Duminică, premierul anunţa că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, "pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor de prim-ministru" de către Victor Ponta, care se află încă în Turcia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGNEA,
PONTA,
/actualitate/dragnea-sper-ca-ponta-sa-revina-in-7-10-zile-lipsa-lui-tulbura-partidul-si-coalitia-14507720
14507720
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.