Dragnea: Creditele pentru autorităţile locale vor fi anul viitor pentru investiţii şi co-finanţare

Postat la 24 octombrie 2013 41 afişări

Suma care va fi alocată anul viitor autorităţilor locale pentru creditare, de cel puţin 800 milioane de lei, cât a fost plafonul maxim în 2013, va fi destinată investiţiilor şi co-finanţărilor pentru programele europene, şi nu pentru arierate, a declarat joi viceprim-ministrul Liviu Dragnea.

Dragnea: Creditele pentru autorităţile locale vor fi anul viitor pentru investiţii şi co-finanţare

 "Plafonul de creditare pentru autorităţile locale pe care l-am stabilit în acest an cu Ministerul Finanţelor Publice a fost de 800 milioane de lei. Constatând nivelul uriaş de arierate al autorităţilor locale, nu numai FMI, ci şi noi (Guvernul - n.r.), s-a luat decizia corectă, după părerea mea, de a acorda împrumuturi pentru a stinge arieratele, pentru că altfel riscau să intre in faliment. Pentru anul viitor este discutat un plan, un plafon, care este cel puţin cât a fost până acum, eu sper să fie mai mult, care nu va fi destinat arieratelor, va fi destinat pentru investiţii şi co-finanţări de programe europene", a afirmat Dragnea, viceprim-ministru şi ministru Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la o conferinţă pe tema dezvoltării regionale organizat la Arenele BNR.

El a arătat că plafonul va fi probabil împărţit, după discuţii cu Ministerul Finanţelor Publice, pe categorii de unităţi administrativ-teritoriale, respectiv o parte importantă pentru municipii, una pentru judeţe şi alta pentru zona rurală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dragnea-creditele-pentru-autoritatile-locale-vor-fi-anul-viitor-pentru-investitii-si-co-finantare-11554482
11554482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.