Dr. Adrian Marinescu, despre valabilitatea certificatului verde. Ce trebuie să facă cei vaccinaţi

Postat la 22 decembrie 2021 705 afişări

Dr. Adrian Marinescu, despre valabilitatea certificatului verde. Ce trebuie să facă cei vaccinaţi

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul „Matei Balş” din Bucureşti a precizat că cel mai probabil şi în România, certificatul de vaccinare al persoanele vaccinate cu două doze ar avea termen de valabilitate de nouă luni, aşa cum a decis Comisia Europeană. De asemenea, medicul a precizat ca este important ca populaţia să se vaccineze cu a treia doza de vaccin anti-Covid-19 „booster” pentru a prelungi valabilitatea certificatului şi pentru a dobândi un grad de imunitate care să confere protecţie împotriva Omicron.

„Cel mai probabil că în momentul în care un anumit lucru se întâmplă la nivelul uniunii europene noi în momentul în care facem parte e clar că cel mai probabil lucrurile vor fi valabile pentru toţi, inclusiv pentru România.

Eu cred că oricum că vom discuta într-un procent destul de important de booster şi că cei care au făcut primele două doze vor ajunge să facă şi doza a treia. Atunci lucrurile vor fi mult mai simple că vom vorbi despre o valabilitate mult mai lungă”, a spus declarat doctorul Adrian Marinescu.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinari,
bucuresti,
medic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.