Două noi cazuri de BEBELUŞI cu stafilococ auriu născuţi la maternitatea Giuleşti

Postat la 30 noiembrie 2018 39 afişări

Numărul bebeluşilor internaţi la Maternitatea Giuleşti a ajuns la zece, după ce alţi doi copii au fost internaţi, joi seara, în unitatea spitalicească. Toţi cei confirmaţi cu infecţia au aceeaşi bacterie - stafilococ auriu meticilino rezistent.

Două noi cazuri de BEBELUŞI cu stafilococ auriu născuţi la maternitatea Giuleşti

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” copiii au ajuns, joi seara, fiind internaţi în Secţia de Pediatrie. Cei din urmă doi bebeluşi au mai fost internaţi în Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, de asemenea, avânt bacteria stafilococ auriu meticilino.

 

Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, toţi cei şase bebeluşi confirmaţi cu bacteria au acelaşi stafilococ auriu meticilino rezistent. În cazul celorlaţi patru, rezultatele analizelor vor apărea în următoarele 24 de ore. În total, sunt 10 bebeluşi internaţi.

 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternităţii Giuleşti în urma scandalului copiilor infectaţi cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiştilor.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.