DOSARUL "Zambaccian": Avocaţii lui Adrian Năstase cer recuzarea judecătoarei Ioana Bogdan

Postat la 03 iunie 2013 44 afişări

Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut recuzarea judecătoarei Ioana Bogdan din completul de cinci magistraţi care judecă recursurile din dosarul "Zambaccian", pe motiv că a fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, contestând legalitatea actelor în baza cărora a ajuns judecător la ICCJ.

DOSARUL "Zambaccian": Avocaţii lui Adrian Năstase cer recuzarea judecătoarei Ioana Bogdan

 Completul de cinci judecători de la instanţa supremă format din preşedintele Aida Popa şi judecătorii Angela Dragnea, Rodica Cosma, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan a reluat luni judecarea recursurilor formulate de Adrian Năstase, Daniela Năstase şi Irina Paula Jianu în dosarul "Zambaccian".

La începutul discuţiilor, avocaţii au anunţat că au depus 14 cereri de probatorii şi că au invocat numeroase excepţii de neconstituţionalitate sau neconvenţionalitate.

Totodată avocaţii au arătat că au depus două cereri de recuzare a judecătoarei Ioana Bogdan. Unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, Liviu Popescu, a explicat instanţei că una dintre cele două solicitări reprezintă efectiv cererea de recuzare, iar a doua este o cerere de constatare a nelegalităţii tuturor actelor normative care au stat la baza transferului Ioanei Bogdan din funcţia de procuror DNA în cea de judecător la instanţa supremă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dosarul-zambaccian-avocatii-lui-adrian-nastase-cer-recuzarea-judecatoarei-ioana-bogdan-10919751
10919751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.