Donald Tusk: Ministrul polonez de Externe, un candidat "ideal" pentru şefia diplomaţiei europene

Autor: Anna Primac Postat la 01 august 2014 42 afişări

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, este un candidat "ideal" pentru a-i succede britanicei Catherine Ashton la şefia diplomaţiei europene, a afirmat joi seara premierul polonez, Donald Tusk, citat de AFP.

"Sikorski este, potrivit PiS (opoziţia conservatoare poloneză), prea moale în atitudinea sa faţă de Rusia, iar în opinia politicienilor europeni, el este prea dur. Toată lumea îl consideră competent. Deci el este ideal", a scris Tusk, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Agenţia poloneză PAP a anunţat joi, citând surse din cadrul Guvernului, că candidatura lui Sikorski (de centru-dreapta) i-a fost deja prezentată lui Tusk.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Marcin Wojciechowski a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Noul preşedinte ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să repartizeze portofoliile ale Comisiei şi să prezinte echipa sa liderilor europeni în cursul unui summit, pe 30 august.

Preşedintele francez, François Hollande, şi-a exprimat anterior părerea că viitorul şef al diplomaţiei UE trebuie să fie o femeie de stânga. Persoana care va ocupa acest post "va fi în mod necesar o femeie, având în vedere ceea ce trebuie să oferim ca imagine a Europei", a afirmat preşedintele francez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLONIA,
UE,
SIKORSKI
/actualitate/donald-tusk-ministrul-polonez-de-externe-un-candidat-ideal-pentru-sefia-diplomatiei-europene-13015733
13015733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.