Donald Trump interzice aplicaţia TikTok în Statele Unite. Care sunt motivele

Autor: Alexandru Gologan Postat la 01 august 2020 384 afişări

Donald Trump interzice aplicaţia TikTok în Statele Unite. Care sunt motivele

Preşedintele american Donald Trump a declarat în cadrul unei emisiuni de vineri că va interzice aplicaţia TikTok în Statele Unite, relatează NBC News. „În ceea ce priveşte TikTok, îi interzicem în Statele Unite”, a declarat Trump în cadrul emisiunii Air Force One. Preşedintele va semna decretul de interdicţie cât mai curând în cursul zilei de sâmbătă.

Au existat speculaţii ale unei viitoare preluări a platformei chinezeşti de către gigantul Microsoft, însă nimic nu s-a concretizat. Donald Trump se opune ca Microsoft să preia TikTok.

Ordinul pe care plănuieşte Trump să îl emită ar veni în contextul escaladării tensiunilor dintre administraţia Trump şi China, respectiv companiile cu capital chinez.

Preşedintele american a declarat în luna iulie că analizează aplicarea unei interdicţii de utilizare pentru aplicaţia TikTok, pe fondul temerilor legate de securitate. Legea chineză poate obliga orice companie internă să predea datele pe care le-a colectat de la utilizatori.

De asemenea, nu este clar cum s-ar încadra TikTok în businessul Microsoft, întrucât Microsoft este prezentă în industria de social media prin reţeaua LinkedIn, care se adresează interesului profesional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicaţie,
trump,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.