Donald Trump anunţă un plan masiv de stimulente fiscale: Bursele americane deschid şedinţa pe creştere

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 martie 2020 62 afişări

Donald Trump anunţă un plan masiv de stimulente fiscale: Bursele americane deschid şedinţa pe creştere

Contractele futures pe piaţa americană (care arată poziţiile pe care vor să le cumpere investitorii când se va deschide şedinţa de tranzacţionare – n.red), înregistrează creşteri încurajatoare marţi dimineaţă după ce indicele S&P 500 a trecut prin cea mai proastă zi de la criza financiară.

Indicele Dow Jones înregistra marţi dimineaţă o creştere de 794 de puncte pe piaţa future, ceea ce arată că ar putea avea un salt de 839 de puncte la deschidere. În acelaşi timp, futures pe S&P 500 şi Nasdaq au înregistrat creşteri uşoare marţi dimineaţă, potrivit CNBC.

Contractele futures au trecut într-o zonă de creştere după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat o potenţială facilitate fiscală prin care vrea să combată impactul coronavirusului în economie.

Potenţiala facilitate fiscală ar fi complementară pachetului de urgenţă de 8,3 miliarde dolari aprobat de Trump luna trecută, în contextul epidemiei.

Donald Trump a anunţat luni că va propune un plan fiscal „masiv”, care ar putea include o reducere de impozit pe venit care să îi ajute pe muncitori.

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei, spune că măsurile ar fi direcţionate către muncitorii care au fost loviţi cel mai sever, pe lângă afacerile mici. El spune că statul intenţionează să furnizeze lichiditate pentru a-i ajuta pe oameni şi pe companii să treacă prin efectele temerilor legate de coronavirus.

„Economia va fi într-o formă foarte bună peste un an de zile. Nu este ca la criza financiară”, a spus Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei.

Cotaţiile petrolului şi-au revenit, marţi, înregistrând o creştere cu 7%, după ce luni au consemnat cea mai mare scădere din ultimii 30 de ani, scrie Reuters. 

Creşterea cotaţiilor s-a produs după ce Donald Trump a anunţat că va lua măsuri menite să sprijine economia.

Marţi, cotaţia barilului a crescut cu 2,51 dolari în raport cu nivelul înregistrat luni, respectiv cu 7,3%, până la 36,87 de dolari. Luni, cotaţia barilului ajunsese la cel mai scăzut nivel din februarie 2016 încoace, după o scădere de 25%, cea mai mare înregistrată din 1991 până acum

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
donald trump,
americane,
americana,
cnbc,
dow jones

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.