Dominique Strauss-Kahn a demisionat de la sefia FMI

Postat la 19 mai 2011 14 afişări

Arestat la New York pentru mai multe acuzatii de agresiune sexuala, viol si sechestrare de persoana, fostul sef al Fondului Monetar International si-a anuntat demisia din celula unde este detinut.

"Cu infinita tristete prezint consiliului executiv (al Fondului) demisia mea din postul de director executiv al FMI", sustine Dominique Strauss-Kahn intr-un comunicat emis ieri seara la New York. "Ma gandesc in acest moment la sotia mea - pe care o iubesc mai mult decat orice, la copiii mei, la familia mea, la prieteni. Ma gandesc si la colegii mei de la FMI, impreuna cu care am realizat atatea lucruri mari in ultimii mai bine de trei ani", afirma fostul sef al Fondului, in scrisoarea publicata pe site-ul FMI.

"Vreau sa spun ca dezmint cu cea mai mare fermitate posibila acuzatiile care mi s-au adus. Vreau sa protejez aceasta institutie pe care am slujit-o cu onoare si devotament si in special - in special - vreau sa-mi consacru toata puterea, tot timpul si toata energia spre a-mi dovedi nevinovatia."

Strauss-Kahn a fost arestat sambata, fiind acuzat ca a incercat sa violeze o camerista de la hotelul Sofitel din New York, dupa care a fugit de la locul faptei, fiind retinut de politistii new-yorkezi la bordul cursei Air France care se pregatea sa decoleze spre Paris. Avocatii sai incearca sa-i obtina eliberarea pe cautiune, dupa ce un tribunal districtual din Manhattan a decis sa-l tina inchis in penitenciarul Rikers Island pana la urmatoarea audiere, spre a evita ca ex-seful FMI sa paraseasca teritoriul SUA.

Conducerea Fondului a anuntat ca va face in scurt timp comunicarile necesare despre procesul de selectie pentru desemnarea unui nou director executiv. Pana atunci, functia va fi exercitata de John Lipsky, fostul adjunct al lui Strauss-Kahn.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dominique-strauss-kahn-a-demisionat-de-la-sefia-fmi-8273748
8273748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.