Dolofan, Trust Motors: Restructurarea din bănci loveşte piaţa auto

Autor: Bogdan Alecu Postat la 14 ianuarie 2013 105 afişări

Anul 2013 poate fi al şaselea de scădere pe piaţa auto locală, în condiţiile în care vânzările de maşini noi ar putea fi afectate inclusiv de disponibilizările din sectorul bancar anunţate pentru acest an.

Anul 2013 poate fi al şaselea de scădere pe piaţa auto locală, în condiţiile în care vânzările de maşini noi ar putea fi afectate inclusiv de disponibilizările din sectorul bancar anunţate pentru acest an. "Piaţa auto din acest an va fi influenţată de restructurarea băncilor, câteva mii de angajaţi urmând să-şi piardă locul de muncă în 2013, dar şi de incertitudinea unui nou program de casare sau rata ridicată a datoriei externe a României", a spus Gheorghe Dolofan, preşedintele Trust Motors, importatorul Peugeot pe piaţa locală cu afaceri anuale de 60 mil. euro. BCR, cea mai mare bancă din România, a anunţat în decembrie că va închide 60 de sucursale şi va disponibiliza 1.600 de angajaţi, iar Radu Gheţea, preşedintele ARB, declara la sfârşitul anului trecut că în 2013 mai multe bănci se vor restructura. Astfel, după ce în ultimii cinci ani vânzările de maşini au scăzut cu aproape 80%, la mai puţin de 70.000 anul trecut, 2013 ar putea să nu aducă stabilizarea pieţei la un nivel similar cu 2012, ci să aducă o nouă scădere. De la 1 februarie Trust Motors va prelua importurile măr­cii Citroën de la filiala locală a grupului PSA Peu­geot Citroën în urma reorganizării activităţii din România.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gheorghe Dolofan,
Trust Motors,
piaţa auto
/actualitate/dolofan-trust-motors-restructurarea-din-banci-loveste-piata-auto-10462707
10462707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.