Doi tineri din România au conceput o aplicaţie care te învaţă cum să faci bani

Postat la 27 iulie 2017 1747 afişări

Florin Grosu şi Florin Cioacă sunt doi tineri care au lucrat în domeniul bancar, dar s-au hotărât să dezvolte o aplicaţie online care e folosită în prezent de cele mai mari bănci din lume pentru a-şi antrena angajaţii să producă mai mulţi bani într-un timp mai scurt.

Doi tineri din România au conceput o aplicaţie care te învaţă cum să faci bani

Ideea de a concepe un simulator bancar s-a înfiripat în anul 2012, când Florin Grosu şi Florin Cioacă s-au întâlnit la o şcoală de vară destinată tinerilor pasionaţi de domeniul financiar. Totul a pornit de la un joc gândit pentru a-i amuza pe cei prezenţi la eveniment, fiecare având rolul unui angajat bancar şi simulând diverse activităţi. Acela a fost momentul în care au realizat că toţi acei tineri abia aşteptau să fie puşi într-o nouă situaţie cu care nu s-au mai confruntat, pentru a învăţa un lucruri nou.

”Ideea de creare a pornit la o şcoală de vară pe teme de finanţe, unde eu şi cofondatorul acesteia ne-am cunoscut. El, la vremea respectivă, era trader la una dintre cele mai mari bănci din lume, eu petrecusem câţiva ani lucrând pe poziţia de consultant pentru industria financiară, avusesem proiecte în bănci. Am realizat că există o problemă şi în acelaşi timp o oportunitate pentru noi. E vorba de felul în care cei mai buni tineri din universităţi sunt recrutaţi în sistemul bancar şi felul în care sunt antrenaţi şi trec prin programele de formare şi dezvoltare”, povesteşte Florin Grosu, în cadrul unui interviu acordat MEDIAFAX.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.