Doi oameni de afaceri şi un avocat, trimişi în judecată într-un dosar de trafic de influenţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 06 octombrie 2022 17 afişări

Doi oameni de afaceri şi un avocat, trimişi în judecată într-un dosar de trafic de influenţă. Unul dintre afacerişti i-a cerut celuilalt 1 milion de euro pentru a-l ajuta cu avizele la lucrările din Drumul Taberei.

Doi oameni de afaceri şi un avocat, trimişi în judecată într-un dosar de trafic de influenţă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi oameni de afaceri şi un avocat, pentru trafic şi cumpărare de influenţă, comise în forma autoratului şi a complicităţii şi spălarea banilor.

În rechizitoriu se arată că, în contextul desfăşurării unor lucrări în Bucureşti la Magistrala 5 de metrou, în Drumul Taberei, în perioada 20-26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri, ambii inculpaţi în cauză, suma de 1.000.000 euro (plătibili în decursul a patru ani), în schimbul exercitării influenţei pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din Bucureşti, pentru obţinerea cu uşurinţă a avizelor necesare execuţiei lucrărilor respective, informează DNA.

Cu aceeaşi ocazie, suspectul ar mai fi promis că vor fi soluţionate favorabil şi plângerile riveranilor nemulţumiţi de modalitatea în care se derulau lucrările respective.

Pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceştia urmau să fie remişi prin intermediul unei societăţi controlate de avocatul suspectat, sub forma unor servicii fictive de ”mentenanţă”.

Pe 9 septembrie 2013 ar fi fost transferaţi în contul unei societăţi administrate de primul dintre inculpaţi o primă tranşă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retraşi sub formă de cash.

Procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru trafic de influenţă în contul unei unităţi bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
afaceri,
judecată

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.