Doi jurnalişti ai Le Monde susţin că au asistat la atacuri cu arme chimice în Siria

Postat la 27 mai 2013 42 afişări

Armata siriană a recurs la arme chimice împotriva forţelor rebele în suburbiile Damascului, potrivit unor reporteri ai Le Monde prezenţi la faţa locului în aprilie şi mai şi a căror poveste este publicată luni de cotidianul francez.

Doi jurnalişti ai Le Monde susţin că au asistat la atacuri cu arme chimice în Siria

 Trimişii speciali ai Le Monde "au fost martori timp de mai multe zile" ai utilizării unor explozibili chimici şi ai efectelor lor asupra combatanţilor pe frontul din Jobar, un "cartier /(situat) la ieşirea din Damasc, unde rebelii au pătruns în ianuarie", afirmă reporterul Jean-Philippe Rémy.

La 13 aprilie, fotograful Laurent Van der Stockt a văzut cum combatanţii "au început să tuşească, apoi să îşi pună măştile de gaz, fără grabă aparent, dar în realitate deja expuşi. Oamenii se prăbuşesc, se sufocă, vomită".

Jurnaliştii au strâns mărturii despre utilizarea acestor produse pe o zonă mai extinsă, în jurul capitalei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doi-jurnalisti-ai-le-monde-sustin-ca-au-asistat-la-atacuri-cu-arme-chimice-in-siria-10903317
10903317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.