Doi exploratori britanici au parcurs aproape 3.000 de km pe jos, stabilind un nou record mondial

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 februarie 2014 122 afişări

Ben Saunders şi Tarka L'Herpiniere au finalizat expediţia polară Terra Nova, de 2.889 km, numită şi expediţia Căpitanului Scott. Numele a fost dat în onoarea lui Robert Falcon Scott, cel care şi-a pierdut viaţa încercând să ajugă la Polul Sud.

Doi exploratori britanici au parcurs aproape 3.000 de km pe jos, stabilind un nou record mondial

Celor doi britanici le-a luat 105 zile să ajungă la Polul Sud şi înapoi, parcurgând în medie 27 de km pe zi în condiţii extreme, cu temperaturi de până la -46 de grade Celsius; ei au folosit sănii cu o greutate de aproape 200 de kg fiecare. Astfel, Saunders şi L'Herpiniere au doborât recordul mondial pentru cea mai lungă distanţă parcursă pe jos.

Exploratorul britanic Căpitanul Robert Falcon Scott a condus prima expediţie britanică la Polul Sud (numită Terra Nova) pe 17 ianuarie 1912. El şi-a pierdut viaţa alături de colegii săi, Dr. Edward Wilson şi Locotenent Henry (“Birdie”) Bowers, pe 29 martie 1912, în Antarctica, în drumul spre întoarcere.

Ben Saunders este un pionier al explorărilor polare, fiind unul dintre cei trei exploratori din istorie care au schiat singuri către Polul Nord (călătorie numită de Reinhold Messner “de zece ori mai periculoasă decât pe Everest”). La vârsta de 26 de ani, Ben a fost cel mai tânăr explorator care a făcut această călătorie. A obţinut în 2004 şi recordul pentru cea mai lungă călătorie polară făcută de un britanic. Nimeni nu a mai încercat acest lucru de atunci.

Falcon Scott, nepotul Căpitanului Robert Falcon Scott, şi Robert Swan OBE, primul care a mers până la Polul Nord şi Polul Sud, fondator al companiei 2041, sunt sponsorii expediţiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doi-exploratori-britanici-au-parcurs-aproape-3-000-de-km-pe-jos-stabilind-un-nou-record-mondial-12037809
12037809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.