BNR a urcat prognoza de inflaţie pentru acest an la 3,5%, MAXIMUL intervalului de variaţie ţintit

Postat la 06 februarie 2014 23 afişări

BNR a urcat prognoza de inflaţie pentru acest an la 3,5%, cu 0,5 puncte peste estimarea din noiembrie 2013, când banca centrală nu a luat în calcul creşterea accizelor din curs şi inflaţie, precum şi acciza suplimentară la combustibili, iar pentru finalul anului 2015 a anunţat o prognoză de inflaţie de 3,2%.

BNR a urcat prognoza de inflaţie pentru acest an la 3,5%, MAXIMUL intervalului de variaţie ţintit

 "Practic, putem spune că, cu excepţia primei jumătăţi de an, inflaţia va fi undeva între 2% şi 3%. Peste câteva zile vom primi comunicatul de la INS şi lumea va vedea o inflaţie de 0,6%. În martie va fi tot la fel, 0,6-0,7, şi se va pune sub semnul întrebării ce spun eu acum. Vor apărea analişti care vor spune deflaţie, că BNR ar trebui să mai reducă dobânzile. Sunt efecte statistice şi nu trebuie să le dăm importanţă mai mare decât au", a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

El a precizat că în prognoza de inflaţie BNR încorporează numai date certe şi nu riscuri.

"Calculele noastre ne duc la o evaluare a impactului cam de 0,5% din preţurile combustibililor, din curs şi impactul accizei suplimentare de 7 eurocenţi", a adăugat guvernatorul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bnr-a-urcat-prognoza-de-inflatie-pentru-acest-an-la-3-5-maximul-intervalului-de-variatie-tintit-12032639
12032639
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.